Groene Buizerd wandeling

Met vrienden in een café zitten en bier drinken is niet per sé gezond, maar wel erg gezellig. In de buitenlucht bewegen is goed voor lichaam en geest en je kunt mooie plekken ontdekken, maar je krijgt er wel gruwelijk dorst van. Waarom combineren we die twee niet? Al wandelend bierelieren in de Achterhoekse jungle. Dorstige avonturiers kunnen nu bij een aantal Nederlandse cafés een knapzak, koude Groene Buizerds en een bijbehorende routekaart ophalen. Go green en sluit je aan: verzamel vrienden en vriendinnen en trek er met de Groene Buizerd knapzak op uit.

De creatieve breinen achter de Groene Buizerd hebben een aantal wandelingen uitgestippeld, van en naar een officiële Groene Buizerd drinkplaats, door de mooiste natuurgebieden van Nederland. De routes lopen dwars door de Achterhoekse jungle, maar zijn altijd bereikbaar met het OV, zodat je nooit met bier op achter het stuur hoeft te stappen. De bierwandelingen hebben verschillende lengtes. Je kunt lekker actief 2 uur doorzakken door een route van 7 kilometer te lopen of even snel een wandelend drankje doen na werk en na een uurtje weer thuis zijn.

Wat zijn de startpunten van de Groene Buizerd wandeling? En hoe lang is de route?

  • Uitspanning ’t Peeske in Beek -> 7 km
  • Het Wapen van Heeckeren in Hummelo – > 4 km
  • De Heikamp in Ruurlo -> 6 km
  • Berenschot’s Watermolen in Woold/Winterswijk – > 7,5 km
Wat zijn de kosten?

Kosten zijn € 5,- per deelnemer. Hiervoor krijg je een routekaart en een Groene Buizerd knapzak mee met 2 flessen Groene Buizerd 0,33L om onderweg op een mooi tussenpunt op te drinken.

TIP: Neem zelf een flessenopener mee!

Startpunten

Wil jij dit weekend gezellig bier drinken met vrienden en vriendinnen, niet onderuitgezakt op een stoel, maar actief wandelend door het groen en in de frisse buitenlucht? Check hieronder alle start- en verkooppunten.

Uitspanning ’t Peeske in Beek – Bergherbos en Montferlandse bos
Peeskesweg 12
7037 CH Beek
Gemeente Montferland
www.peeske.nl

Het Wapen van Heeckeren in Hummelo – Hekenbroek
Zelhemseweg 16
6999 DN Hummelo
Gemeente Bronckhorst
www.wapenvanheeckeren.nl

De Heikamp in Ruurlo – Boswachterspad
Hengeloseweg 2
7261 LV Ruurlo
Gemeente Berkelland
www.heikamp.nl

Berenschot’s Watermolen in Woold/Winterswijk – De Bekkendelle
Wooldseweg 74
7108 AB Woold
Gemeente Winterswijk
www.berenschotswatermolen.nl